Späť

Kurací špíz so šafranovou ryžou

Vychutnajte si vynikajúcu zmes jemného kuracieho mäsa a aromatickej šafranovej ryže. Dokonale ochutená a odborne pripravená .
Príprava15 minutes
Tepelná úprava20 minutes
Celkový čas35 minutes
Course: Obed
Keyword: Zdravé
Servings: 2

Suroviny

Kurací špíz

  • 500 g Kuracie prsia
  • 1 ČL Soľ
  • 1/2 ČL Korenie čierne mleté
  • 1/2 ČL Paprika červená sladká mletá
  • 1 ČL Cesnak sušený granulovaný
  • 1 ČL Cibuľa sušená
  • 1 PL Omáčka čili
  • 3 PL Citrónová šťava
  • 2 PL Grécky biely jogurt
  • 3 PL Olivový olej

Ryža

  • 400 g Ryža
  • 3 PL Maslo rozpustené
  • 600 ml Voda
  • 1 PL Soľ
  • štipka Šafran

Postup

  • Kuracie mäso nakrájajte na kocky a zmiešajte so všetkými ingredienciami na marinádu. Kuracie kúsky nechajte v chladničke marinovať minimálne 30 minút .
  • Medzitým poriadne premyte ryžu . Do hrnca pridajte maslo a nechajte ho roztopiť .
  • Potom pridajte premytú ryžu, soľ a vriacu vodu. Nechajte variť približne 5 minút. Akonáhle sa voda zredukuje, urobte do ryže niekoľko otvorov pomocou zadnej časti drevenej lyžice, aby sa ryža udusila. Nádobu na ryžu prikryte utierkou a pevne ju uzavrite pokrievkou. Nechajte 10 minút dusiť na miernom ohni .
  • Do ¼ šálky horúcej vody pridajte štedrú štipku šafranu. Nalejte to na ryžu, aby získala žiarivú žltú farbu
  • Mäso vyberte, napichajte na špízy a opekajte na panvici do zlata. Podávajte s ryžou a obľúbeným šalátom (napríklad miešané paradajky, uhorky a cibuľa).