Kurací špíz so šafranovou ryžou
Vychutnajte si vynikajúcu zmes jemného kuracieho mäsa a aromatickej šafranovej ryže. Dokonale ochutená a odborne pripravená .
Príprava15 minutes mins
Tepelná úprava20 minutes mins
Celkový čas35 minutes mins
Course: Obed
Keyword: Zdravé
Servings: 2
Kurací špíz
- 500 g Kuracie prsia
- 1 ČL Soľ
- 1/2 ČL Korenie čierne mleté
- 1/2 ČL Paprika červená sladká mletá
- 1 ČL Cesnak sušený granulovaný
- 1 ČL Cibuľa sušená
- 1 PL Omáčka čili
- 3 PL Citrónová šťava
- 2 PL Grécky biely jogurt
- 3 PL Olivový olej
Ryža
- 400 g Ryža
- 3 PL Maslo rozpustené
- 600 ml Voda
- 1 PL Soľ
- štipka Šafran
Kuracie mäso nakrájajte na kocky a zmiešajte so všetkými ingredienciami na marinádu. Kuracie kúsky nechajte v chladničke marinovať minimálne 30 minút .
Medzitým poriadne premyte ryžu . Do hrnca pridajte maslo a nechajte ho roztopiť .
Potom pridajte premytú ryžu, soľ a vriacu vodu. Nechajte variť približne 5 minút. Akonáhle sa voda zredukuje, urobte do ryže niekoľko otvorov pomocou zadnej časti drevenej lyžice, aby sa ryža udusila. Nádobu na ryžu prikryte utierkou a pevne ju uzavrite pokrievkou. Nechajte 10 minút dusiť na miernom ohni .
Do ¼ šálky horúcej vody pridajte štedrú štipku šafranu. Nalejte to na ryžu, aby získala žiarivú žltú farbu
Mäso vyberte, napichajte na špízy a opekajte na panvici do zlata. Podávajte s ryžou a obľúbeným šalátom (napríklad miešané paradajky, uhorky a cibuľa).